Nieuw project bij Zorgcomplex Horizon | Hoofddorp

Op 21 augustus 2019 klonk het startschot voor de nieuwe belevingsgerichte therapietuin voor Horizon in Hoofddorp. De belevingstuin zal onderdeel worden van één van de zorgcomplexen van de Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH), waar ouderen op een kleinschalige manier zorg ontvangen. Het complex bestaat 150 huurwoningen voor zelfstandig wonende senioren en 60 zorgappartementen voor cliënten die wat extra zorg en hulp kunnen gebruiken.

In de lente van 2019 zijn we al begonnen met dit project, Fase 1. Deze fase stond in het teken van het voorbewerken van de grond. Fase 2 is inmiddels gestart: de aanleg van de tuin. Dit doen we onze gespecialiseerde hoveniers. Zij hebben een training ‘omgaan met dementie’ gevolgd, om op deze manier zo goed mogelijk met de ouderen om te gaan tijdens het werk. In de lente van 2020 hopen we de tuin te openen voor de bewoners van Horizon.

Wilt u een steentje bijdragen aan deze waardevolle plek voor de bewoners van Horizon? PCSOH is een crowdfunding gestart om de financiering van de tuin rond te krijgen. U kunt doneren door een gift over te maken naar: NL59RABO 034 580 2829 t.n.v. Stichting PCSOH o.v.v. inrichting belevingstuin.