Schoolplein Bethelschool Waddinxveen

Aart-Jan Damsteeg, directeur van de Bethelschool Waddinxveen en Marco van Vliet van Van Vliet Bedrijven, hebben op woensdag 8 september de
overeenkomst getekend voor de realisatie van de inrichting van hetschoolplein bij de Bethelschool te Waddinxveen.

Het inrichtingsplan is het afgelopen half jaar tot stand gekomen aan de hand van het Erkytuin concept. Het Erkytuin concept is onafhankelijk en vooral gericht op de ontwikkeling van de kinderen zodat ze zich allemaal op hun eigen niveau kunnen ontplooien. Samen met de schoolpleincommissie, die bestond uit docenten en natuurlijk heel veel kinderen hebben we de randvoorwaarden samengesteld. Doormiddel van een vragenlijst die de docenten hebben ingevuld is zichtbaar geworden waar de kinderen zich kunnen ontwikkelen bij het buitenspelen op het schoolplein.

De kinderen mochten zelf aan de slag doormiddel van knippen en plakken. Tijdens de talentontdekmiddagen hebben zij diverse moodboards gemaakt, om zo hun droomschoolplein te laten zien.

Nadat de kinderen hiermee klaar waren zijn ze uitgenodigd om een middag op de ontwerp afdeling te komen. Waar ze hun idee├źn hebben uitgetekend met behulp van een cad tekenprogramma.
Natuurlijk moet en mag er op het schoolplein gespeeld worden. Wat nogal eens vergeten wordt is dat ieder kind een ander speelbeleving heeft.
De ene wil graag een potje voetballen terwijl de andere graag even lekker wil kletsen met zijn of haar vriendjes.

Aan de hand van het Erkytuin concept, de vragenlijst en de randvoorwaarden die door de directie gesteld zijn kon uiteindelijk het plan worden opgesteld.
De presentatie ging door het covid-19 virus iets anders als normaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Via een teams verbinding die geprojecteerd werd op laptops en digitale schoolborden konden de kinderen, docenten en directie meekijken om alles met elkaar te
beoordelen.

Het plan kreeg de goedkeuring van iedereen waarna Van Vliet Bedrijven de opdracht heeft ontvangen voor de realisatie.
De uitvoering van de werkzaamheden gaat van start op het moment dat Boer Bouw uit Nieuwerbrug de bouw werkzaamheden heeft afgerond.
De uitdaging voor dit project is om het klaar te hebben als de kinderen terug komen van de kerstvakantie 2020. Van Vliet Bedrijven zal er alles aan doen om dit te realiseren.