Nieuwe belevingstuin in Zwammerdam blijkt aanwinst

Afgelopen zomer is in Zwammerdam geïnvesteerd in een nieuwe belevingstuin voor de cliënten. Afgelopen maanden is de tuin een echte aanwinst gebleken.


In samenwerking met Erkytuin, gespecialiseerd in belevingsgerichte tuinen, is er in het voorjaar een plan opgesteld om de tuin aan de Oude Rijnlaan 25-27 grondig aan te pakken. Na vele goede overleggen met Eric van Erkytuin, Leni en Laura vanuit hun teamrol en Jacco als zorgmanager voor de financiën, is er een mooi tuinplan ontwikkeld. Zodra de financiën in orde gebracht waren, kon er worden gestart met de aanleg.


Twee delen

Bij het ontwerp en de aanleg van tuin is rekening gehouden met de veranderende doelgroep. De laatste jaren zijn er meer jongere, energieke cliënten aangesloten bij de huidige, Ouder wordende bewoners van deze woning. Hierdoor is ervoor gekozen om de tuin op te delen in twee gedeelten. Eén deel voor de rustzoekers en één deel met meer uitdaging voor de cliënten die hun energie kwijt moeten.


Verlengde huiskamer
Het eindresultaat van de tuin is precies geworden zoals gehoopt. Het is een verlenging van de huiskamer die door meerdere overkappingen en het gebruik van ‘heaters’ ook goed te gebruiken is in koudere maanden. Daarnaast is het de afgelopen maanden echt een aanwinst gebleken in de periode dat cliënten dagbesteding op de woning kregen door alle corona-perikelen. Met alle cliënten de hele dag op de woning, bleek een mooie ruime tuin echt een aanwinst.


Feestelijke opening
Door alle corona-maatregelen is het er nog niet van gekomen om de tuin feestelijk te Openen met een gezellige familiedag. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet en zodra het kan zal dit feestje er nog zeker van komen.