Erkytuin steunt NLDoet

Het is alweer even geleden dat tientallen Nederlanders zich inzette voor NLDoet. Hoewel het dit jaar anders dan anders was door de coronacrisis, is er toch veel moois gebeurd. Zo ook in verzorgingstehuis De Hanepraij in Gouda.

Nicole van Steenhoven bezoekt meerdere keren per week haar moeder in De Hanepraij. Ze zag dat de tuin weinig gebruikt werd door de bewoners, en dat terwijl een tuin juist voor zoveel ontspanning kan zorgen. Vanuit haar werk als tuinarchitecte zocht ze contact met de directeur en kreeg ze de mogelijkheid om de tuin omhanden te nemen. Ze scheef verschillende aannemers en hoveniers uit en kwam uiteindelijk bij Erkytuin terecht.

Tijdens de ontwikkeling kreeg het project veel donaties vanuit kwekers en waren er fondsen beschikbaar gesteld vanuit het project Vrienden van de Hanepraij. Op 16 maart was het de dag van NLDoet. Via het Oranjefonds hadden 13 vrijwilligers zich aangemeld om de tuin de komen opknappen. Compost en tuingereedschap waren natuurlijk onmisbaar die dag. Deze hebben wij met veel plezier gedoneerd en uitgeleend! We willen graag helpen, en dit relatief kleine gebaar maakt al zo’n groot verschil. Samen maken we er iets moois van!