Element Voelen

Voelen

- sensomotorische integratie -

Deze tuin hebben wij ingericht voor cliënten met problemen in het verwerken van de zintuigprikkels. Zij voelen hun lichaam en bewegingen onvoldoende. Hierdoor gaan veel activiteiten fout, langzaam of niet logisch. De therapievormen helpen deze ouderen hun tast-, evenwichts-, en bewegingsgevoel te bevorderen. Cliënten snappen wat ze wel en niet kunnen. Door te voelen leren zij zichzelf weer kennen. En zintuigprikkels helpen hen om hun aandacht te houden bij de dingen die ze op dat moment doen.

Cliënten plukken een bosje bloemen. Zo voelen zij de bloemen, terwijl ze hun lichaam bewegen en in balans proberen te houden. Een stukje verderop lopen enkele ouderen voorzichtig over een pad met drempels. Aan beide zijden kunnen cliënten zich vasthouden aan een hek terwijl ze over het pad balanceren. In een andere ruimte doen ouderen oefeningen op een fitnessparcours. Interactieve oefeningen zijn hier ook mogelijk.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!