Element Vertrouwen

Vertrouwen

- warme zorg -

Een nieuwe omgeving voelt in het begin altijd even onbekend aan. Dementerenden kunnen zich op een onbekende plek zelfs angstig voelen. Door hun verminderde geheugen verliezen zij de grip op het hier-en-nu en dat maakt onzeker. In deze belevingstuin hebben wij daarom een centrale ruimte ontworpen die voor hen vertrouwd aanvoelt. Vanuit hier ontdekken cliënten stapje voor stapje de rest van de tuin, met de zekerheid dat ze altijd terug kunnen gaan naar de plek die ze kennen. Ook komen de cliënten op de centrale plaats als groep bij elkaar.

De indeling van deze tuin is rustig en eenvoudig. Vanuit de centrale ruimte ontdekken cliënten op hun eigen tempo de kleine ruimtes eromheen. In iedere ruimte vinden zij een andere therapievorm met een andere beleving. Tussen de verschillende ruimtes zijn lage afscheidingen, zodat cliënten zich niet opgesloten kunnen voelen. Bovendien houdt de leiding zo goed overzicht.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!