Element Vertroetelen

Vertroetelen

- passiviteiten van het dagelijks leven -

Deze tuin ontwierpen wij voor ouderen die afhankelijk zijn van anderen. Het is voor hen minder belangrijk om geactiveerd te worden. Vertroeteling en aandacht staan juist centraal in deze tuin. Speciale vertroetelvoorzieningen helpen tegen stijve spieren en doorligplekken, waar bedlegerige ouderen vaak last van hebben. De ouderen komen heerlijk tot rust in het ontspannen leefklimaat van deze tuin.

In deze tuin is het stil. Hier kunnen cliënten rustig zitten en lezen, of liggen. In het kunstgras liggen de cliënten lekker zacht. Daarnaast versterken de verschillende materialen de voelbeleving. Een tillift legt de cliënten op de comfortabele banken. Gekleurd plexiglas met zonwering boven de bank beschermt de ouderen tegen de zon. Het kleurrijke lichtspel dat hierdoor ontstaat zorgt voor een mooie lichtbeleving. En wil de cliënt muziek horen? Dan raakt hij of zij de geluidstegel in één van de banken aan en een rustig muziekje klinkt.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!