Element Uitdagen

Uitdagen

- ontwikkeling van het kind -

Ieder kind ontwikkelt zich. En iedere volwassene ook. Alleen niet allemaal op hetzelfde tempo. Het is belangrijk om kinderen iedere dag opnieuw uit te dagen, om tot een zo optimaal mogelijke ontwikkeling te komen.

Kinderen leren van elkaar en dagen elkaar uit. Ieder kind heeft meerdere talenten. Het is aan zijn omgeving om die talenten te prikkelen en de sleutel tot die talenten te vinden.

Is het kind geïnteresseerd in techniek, de natuur of muziek? Het maakt niet uit, er is op elk gebied wel een uitdaging te vinden. Het is goed om het kind te observeren en zo te bekijken waar je hem mee kan uitdagen. Zo is er de denker, de bouwer, de muziekliefhebber, de kunstenaar, de wetenschapper, de actieveling, de spelletjesfanaat, de natuurliefhebber, de taalliefhebber en de fantasiespeler.

Dit gedeelte van de speeltuin daagt uit om het kind op spelenderwijs te laten ontdekken en onderzoeken. Tegelijkertijd reflecteren deze uitdagingen het welzijn van het kind. In hoeverre heeft hij zin om op ontdekkingstocht te gaan? Gaat hij in op de uitdaging, of gaat hij het uit de weg?

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!