Element Spelen

Spelen

- sensomotorische integratie door te voelen -

Klimmen en klauteren op het speeltoestel, een potje voetbal op het grasveld… Groen is de kleur van spelen! Met dit element ontdekken kinderen spelenderwijs hun eigen lijf in klimrekken en speeltoestellen en leren ze gevoelens van andere kinderen herkennen tijdens het spel.

Zintuigen helpen ook om te concentreren, alert te zijn. De één kan dit het beste in een rustige omgeving, de ander heeft het juist nodig om te wiebelen, friemelen of muziek te luisteren om zijn aandacht ergens bij te houden. Verkeerde afstemming van de hoeveelheid prikkels kan leiden tot aandachts- en concentratieproblemen. De alertheid wordt onvoldoende gereguleerd. Op de lange termijn leidt dit tot leer-, gedrags- of logopedische problemen.

Sensorische informatieverwerking (SI) is de manier waarop je informatie opneemt, verwerkt en omzet in doelgerichte handelingen die je binnenkrijgt via je zintuigen.

Je kind heeft evenwicht en krijgt informatie vanuit spieren en gewrichten. De verwerking hiervan is een voorwaarde om tot leren te komen. Integratie van deze zintuigsystemen zorgen ervoor dat informatie opgenomen wordt en het kind zich ontwikkelt.

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!