Element Snoezelen

Snoezelen

- zintuigelijke activering -

In de laatste stadia van dementie/zorg is verbale communicatie helaas nog maar moeilijk. In deze fase maken we contact met dementerenden door hun zintuigen te activeren. Wij hebben iedere ruimte van deze tuin ingericht met verschillende geluiden, lichten, geuren en texturen. Door te snoezelen in deze belevingstuin voelen cliënten zich prettiger en ervaren zij minder angst.

Er zijn verschillende therapievormen voor deze tuin. Zo maken cliënten in de geluidskamer hun eigen muziek op klankstenen, of luisteren zij ontspannen naar de wind die door de bamboe-afscheiding heen suist. En in de centrale ruimte kijken mensen in een rolstoel naar het afdak van plexiglas in verschillende kleuren boven hen. In de snoezelruimte genieten cliënten van snoezelbuizen. Luchtbellen laten in deze buizen water, dat voortdurend van kleur verandert, bewegen.

In meerdere ruimtes vindt u borders met precies de juiste mix van bloemen en planten voor de geurbeleving. Kleur en geur zijn hier perfect in balans, zodat de cliënten niet overprikkeld raken. In de gehele belevingstuin voelen cliënten verschillende materialen met ieder hun eigen temperatuur en structuur. Metaal, kunstgras, kunststof en hout zorgen zo voor een hele andere beleving.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!