Element Oriënteren

Oriënteren

- realiteitsoriëntatie -

De belevingstuin die de zintuigen prikkelt! Deze tuin is speciaal voor cliënten met beginnende geheugen- en oriëntatieproblemen ontworpen. De zelfredzaamheid die deze mensen hebben, kan door deze tuin en de mogelijke therapievormen worden gestimuleerd. Daarom is het zo belangrijk dat hulpverleners die zelfredzaamheid extra ondersteunen.

Enkele keren per week komen de cliënten in de tuin bij elkaar om hun geheugen en oriëntatievermogen op een speelse manier te oefenen. De duidelijke aanduidingen en herkenningspunten in de tuin prikkelen de zintuigen van de cliënten. Deze prikkelingen dienen als stimulans voor de cognitieve oefeningen, die zijn afgestemd op de hier-en-nu leefwereld van de ouderen. Op die manier helpen de therapievormen verdere achteruitgang van het geheugen en oriëntatievermogen bij deze groep cliënten af te remmen.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!