Element Ontdekken

Ontdekken

- Plezierige Psychomotorische Therapieën -

Het doel van het element Ontdekken is het aanleren van motorische activiteiten, zodat de kinderen met hun leeftijdsgenootjes samen kunnen spelen.

Het aanleren van motorische activiteiten gebeurt altijd spelenderwijs. Dit vergroot ook het plezier in bewegen van het kind.

Lekker rondjes rijden op de loopfiets door de tuin, springen met een springtouw of hinkelen over het stippenpad – buiten zijn er altijd genoeg mogelijkheden voor kinderen om lekker te spelen en bewegen. Tijdens het spelen en bewegen zal het kind zijn spelontwikkeling activeren en meer gevoel krijgen met zijn grote en kleine motoriek.

‘Ontdek-activiteiten’ kunnen uitgevoerd worden in grof motorische activiteiten (rennen, springen, klimmen en fietsen) en fijn motorische activiteiten (knippen, vouwen, schrijven). Het motorisch functioneren hangt samen met het cognitief functioneren en het gedrag van kinderen.

In de verschillende vrije ruimtes in de belevingsgerichte speel- of therapietuin doen de leiders sport- en speloefeningen met de kinderen, op kunstgras in diverse vormen en kleuren, of op fitnesstoestellen die verspreid door de tuin staan. Natuurlijk is er ook gewoon ruimte voor een praatje, zonder teveel prikkels. Plezier staat in deze speeltuin in ieder geval voorop.

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!