Element Onderzoeken

Onderzoeken

- creatief werken -

Kinderlijke nieuwsgierigheid wordt door dit element ten volle benut. Looppaden met nummers op volgorde stimuleert de rekenvaardigheid van het kind. Ben je boos of blij? In de spiegel leert het kind zijn emotie te herkennen in zijn spiegelbeeld. Dit zijn enkele voorbeelden hoe we de ontwikkeling van een kind motiveren.

De opvoedomgeving stelt kinderen in de gelegenheid om hun persoonlijke competenties te ontwikkelen. Het gaat om eigenschappen als veerkracht, impulscontrole, zelfstandigheid, zelfvertrouwen, flexibiliteit, motivatie, volharding, creativiteit en cognitieve en taalvaardigheden. Hierdoor zijn kinderen in staat om allerlei problemen goed aan te pakken en zich goed aan te passen aan (veranderende) situaties.

De opvoedomgeving stelt kinderen in de gelegenheid om hun sociale competentie te ontwikkelen. Het gaat om een scala aan sociale kennis en vaardigheden, zoals het zich inleven in een ander, communiceren, samenwerken, anderen helpen, conflicten voorkomen en oplossen en het ontwikkelen van sociale verantwoordelijkheid.

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!