Element Herinneren

Herinneren

- reminiscentie -

Ouderen die vergeetachtig zijn floreren goed in deze belevingstuin. De tuin staat vol met voorwerpen van vroeger. Spelletjes, schoolprenten aan de schutting en een ouderwetse prullenbak maken gemakkelijk een reactie bij de cliënten los. Medewerkers prikkelen daarmee het geheugen van cliënten. De ouderen hebben daardoor meer sociale contacten en hun eigen identiteit wordt versterkt.

In één van de vrije ruimtes spelen medewerkers met cliënten en hun familieleden spelletjes van vroeger. Een damspel op de tegels, of ringwerpen in de buitenlucht. In een andere ruimte praten cliënten over de zonnewijzer die ze vroeger ook in de tuin hadden. En dan die schoolplaten aan de schutting, die je heel gemakkelijk kunt vervangen! Met deze therapievormen haalt iedereen allerlei herinneringen op en praten vergeetachtige ouderen met elkaar over vroeger.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!