Element Bewegen

Bewegen

- psychomotorische therapieën -

Deze tuin hebben wij speciaal voor dementerenden en zorgbehoevenden met wie enige mate van contact mogelijk is ontworpen. Cliënten bewegen en maken plezier in de tuin. Op die manier oefenen zij onbewust hun cognitieve functies en hebben zij contact met mensen om hen heen.

Cliënten zaaien en plukken bloemen in plantvlakken waar iedereen goed bij kan. Groenten kweken en oogsten ze in de kweekkas of groentetuin die er door de strakke vakken rustig uitziet. Cliënten hebben op die manier bijna niet door dat ze bewegen!

In de verschillende vrije ruimtes in deze belevingstuin doen de zorgleiders sport- en speloefeningen met cliënten, op kunstgras in diverse vormen en kleuren, of op fittoestellen die verspreid door de tuin staan. Natuurlijk is er ook gewoon ruimte voor een praatje, zonder teveel prikkels. Plezier staat in deze tuin in ieder geval voorop.

De tuin zoals deze hier is beschreven, is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. We maken de tuin persoonlijk en gericht op uw cliënten. Elke tuin is anders!

Erkytuin geeft beleving in verschillende dimensies. Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!